FB TW IG
d

Natuurlijke en biologische wijnen

Bewine, voorloper van uitzonderlijke wijnen

Al enige tijd heeft natuurlijke wijn een groot deel van de wijnwereld uitgedaagd en verdeeld.

BeWine daarentegen heeft een besluit genomen en gelooft heilig in het potentieel van natuurlijke wijnen, ook al zijn ze niet allemaal even goed, maar dat geldt voor alles. Wij geloven dat biologische en natuurlijke wijnen de wijn als geheel hebben verbeterd en daarom maken wij ze een essentieel onderdeel van onze website.

Industriële praktijken in de sector, chemicaliën en technologische manipulaties hebben de smaak van wijn ontegenzeggelijk verlegd naar kunstmatige smaken.

Biologische en levende wijnen

Natuurlijke wijnen daarentegen worden biologisch geproduceerd, zonder chemische toevoegingen en dergelijke. Dit zijn levendige, soms adembenemende en wisselende wijnen.

Natuurlijk, en gelukkig, is een groot deel van de wereldwijnproductie niet beperkt tot bekende smaken of chemische aroma’s. Wijn wordt nog steeds beschouwd als een luxegoed, ingedeeld bij de “adel”. Natuurlijke wijn, daarentegen, pleit voor de rijkdom van diversiteit en benadrukt lokale en culturele tradities.

De flessen op onze site zijn zorgvuldig geselecteerd en geen enkele is minderwaardig. Alleen, in een tijd waarin we het land en de druivenrassen van weleer op een voetstuk willen plaatsen, vonden we het belangrijk om onze biologische en natuurlijke wijnen te benadrukken.